|
הקונסרבטוריון הוירטואלי The Virtual Conservatory
|
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
God מנהל
הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 13:56:07 הודעות: 821 מיקום: Beyond the pearly gates,heaven
|
נשלח: 22/08/2007 ב- 22:02:56 כותרת הודעה: |
|
|
עוד דבר קטן:
טל: גם שאני רואה שווארמה על שיפןד לפעמים זה עושה לי ממש חשק, אבל צריך לזכור ששווארמה לא נולדה על שיפוד, ולכןם אין מצב שהאדם היה מתוכנת לאכול אוצתה בצורה טבעית.
לגבי סויה, דיברתי עם חברה שלי, שהיא מה שנקרא טבעונאית, שזה בעצם הקבוצה הקיצונית ביותר, לא ממניעים אידיאולוגיים אלא בגלל בריאות, והיא אמרה שסויה זה לא כ''כ טוב, בגלל שבמצב הכי טבעי שלה אנחנו לא יכולים לנצל אותה - אפילו הפולים הם משהוא שעבר המון המון בישולים ועיבודים וכאלה, ולכן הם לא טובים לנו כמו חלבונים ממש לא מעובדים - כגון אצות ואגוזים. _________________ הללויה. |
|
חזור למעלה |
|
|
Ylock פותר חידון המלחין השבועי
הצטרף בתאריך: 11/07/2005 ב- 17:04:00 הודעות: 676 מיקום: נ"צ 59
|
נשלח: 22/08/2007 ב- 22:07:34 כותרת הודעה: |
|
|
גדי, אמנם אני לא מסכים עם כל מילה, אבל מה שמאוד חשוב פה, זה שאכן זה לא קשור - זה שבן אדם צמחוני בסה"כ אומר עליו שהוא לא אוכל בשר ולא שום דבר אחר... ופרטתי כבר למעלה כמה סיבות למה אדם נהיה צמחוני. אני לא חושב שבפורום הזה יש צמחונים שמסתכלים על "אוכלי בשר" מלמעלה במבט של "אני צמחוני, אז אני הרבה יותר מוסרי וטוב לב ממך". ואם יש צמחונים כאלה בכלל אז הם עושים שם רע לכל צמחוני באשר הוא. זה כמו שיש הרבה דתיים שמסתכלים על לא דתיים מלמעלה והולכים בהרגשה של "אני דתי אז אני הרבה יותר מוסרי/טוב/צודק ממך" (אבל זה נושא לדיון אחר לגמרי, אם מישהו רוצה לפתח את זה אז לא באשכול הזה) |
|
חזור למעלה |
|
|
God מנהל
הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 13:56:07 הודעות: 821 מיקום: Beyond the pearly gates,heaven
|
נשלח: 22/08/2007 ב- 22:10:51 כותרת הודעה: |
|
|
Dombi כתב\ה: |
אני מאוד מאוד לא מסכים. (בעיקר לדניאל)
וחלב זה לא רעל לגוף. אם זה היה רעל לגוף שלך, היית מת בחודשים הראשונים לחייך. העובדה שאתה יונק חלב מהיום הראשון שלך אומר משהו על המין האנושי. או בכלל על כל הזן של היונקים.
אז מה אם אתה שותה חלב של פרה? חלב כיום הוא אולי חצי ממנת של כל בני האדם. זה נמצא בקפה ההפוך, בטוסטים, בפיצה וכו'... זה בכל מקום.
קשה לי להאמין זה מזיק עקב כך שאנשים בימינו חיים עוד יותר זמן ממש שהיה בעבר ולא שינו את הרגלי האכילה שלהם, לפחות ממה שאני יודע.
מ"אתה חרא של בן אדם") |
חלב של בת אדם, שאתה בשלב התפתחותי הוא לא רעל, הוא נחוץ - דווקא תחליפי החלב הייתי אומר שהם רעל אבל זו לא הנקודה.
חלב של פרה הוא כן רעל. נכון הוא נמצא בהכל, ואני לא אוכל את הדברים הללו אלא במקרים מאוד מיוחדים, זו החלטה מודעת וקשה, אבל אפשרית.
תוכלת החיים המערבית אומנם גבוהה, אבל זה בעיקר בגלל שיפור ההגיינה, אמצעי הרפואה, ו(כן) בישול יותר טוב של הבשר - לחסל טפילים.
א-ב-ל, איכות החיים שלנו.... תסתכל על רוב האנשים הזקנים. נכון יש יוצאים מן הכלל, אבל המון מאיתנו מקומטים, שמנים, מצומקים, ומלאים במחלות אלו או אחרות.
לאומת זאת, בחברות טבעוניות מבודדות, בהן לא אוכלים בשר - כמו כפרים במזרח וכאלה), אנשים חיים הרבה יותר - מעל מאה שנים כאוטומט פחות או יותר, והם לא שמעו על סרטן, אלצהיימר, אוסטיופורוזיס וכו... _________________ הללויה. |
|
חזור למעלה |
|
|
Dombi מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 15:42:43 הודעות: 2414 מיקום: ירושלים
|
נשלח: 22/08/2007 ב- 22:26:05 כותרת הודעה: |
|
|
אתה מקשר לי פה כאילו הסרטן ואלצהיימר נגרם עקב אכילת יתר של בשר. אם תראה לי מחקר וודאי שמוכיח את זה אז סביר להניח שאני לא אוכל בשר (ושוב לא בגלל אידאולוגיה, אלא כי כנראה זה מזיק לבריאות). אבל אף פעם לא שמעתי על זה שאכילת בשר תגרום לי לסרטן.
לעומת זאת אם לא תיזהר מאיזה מים אתה תשתה במדינה הזאת, יותר סביר שזה יקרה לך.
רק שתדע שאחד הטורפים הגדולים ביותר, הכריש, משום מה לא קורה לו להיות חולה בסרטן, ונראה לי שעדיין חושבים שהוא אולי הפתרון לתרופות נגד סרטן. (אוכל בשר כבר אמרנו...?)
דבר שני, בקשר להארכת תוחלת החיים, זה בדיוק מה שאני אומר. אכילת בשר לא מנעה מאיתנו להאריך לעצמנו את החיים. אני חושב שהארכת החיים לא תלויה באכילת בשר כלל.
לדעתי זה תלוי בלהיות רגוע כל הזמן (לחץ גורם לדברים רעים, במיוחד להתקפי לב), הרבה ספורט, ובכלל לחיות טוב ולדאוג לעצמך. _________________ Wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh’n?
Willst zu meinen Liedern deine Leier dreh’n? |
|
חזור למעלה |
|
|
well-tempered משתמש מתקדם
הצטרף בתאריך: 30/05/2004 ב- 21:57:30 הודעות: 649
|
נשלח: 22/08/2007 ב- 23:07:26 כותרת הודעה: |
|
|
לפי מה שאני יודע, אין מקור צמחי שמחליף את הבי12.
לכאורה בשר אדום הוא המקור היחיד שגם אמור להיספג בגוף, אך משום מה זה לא ממש עובד, ומי שחסר לו צריך לקחת כדורים (כמו עבדכם הנאמן)
לגבי חלב, אני יודע שכשלעצמו הוא די רע ולא מתעכל טוב. יש אחוז גבוה גם של אנשים שבכלל לא מסוגלים לעכל לקטוז, חלבון שנמצא בחלב. וגם הסידן שבו לא נספג היטב בגוף. לכן עדיף לשתות יוגורט (איכותי), שיש בו גם לקטז, שהוא האנזים שדרוש לפירוק הלקטז, וגם יש בו חיידקים שמסיעים לעיכול. וסידן כמובן. בקפה שלי אני שם חלב סויה, אני חושב שהוא מזיק פחות מחלב.
אני יודע גם שיש הבדל גדול בין גבינות צאן לגבינות בקר. הסוג הראשון מומלץ יותר, ומתעכל טוב יותר, מנסיון.
בכל אופן, בכל מה שנוגע לתועלת בריאותית, כל אחד צריך לראות בעצמו, זה משתנה מאוד מאדם לאדם. יש שמתקשים לעכל גבינה, יש שמתקשים לעכל בשר.
אישית, אני מוצא שכשאני אוכל בשר, זה מרדים אותי, כלומר, לגוף שלי קשה לעכל את זה, ולכן אני משתדל לאכול יותר פירות, ירקות, אגוזים, ולחם איכותי.
כמו כן, אני נמנע משמן צמחי. ואם באמת הדיון הזה נגרר לעניני בריאות, כדאי לכולכם להימנע מכל הצורות של שמן צמחי: מרגרינה וכל השמנים המזוככים למיניהם (סויה, חמניות וכו'). זה פשוט רעל. יש בזה אוקסידנטים, (רעלנים בלעז), שנוצרים בתהליך הייצור. שומן טרנס נאסר בקנדה וגם בניו יורק, וזה קיים בכל סוגי השמנים האלה. אני משתדל להשתמש באחד מן הבאים בלבד: שמן שומשום, שמן זית, וחמאה. (יש גם אפשרות לקנות בחנויות אורגניות שמן קנולה בכבישה קרה, נראה לי שזה בסדר) _________________ "Ford, you are turning into a penguin. Stop it" |
|
חזור למעלה |
|
|
ניצן_גפן משתמש מתקדם
הצטרף בתאריך: 07/03/2005 ב- 21:19:52 הודעות: 634 מיקום: ברקיע השביעי
|
נשלח: 22/08/2007 ב- 23:13:45 כותרת הודעה: |
|
|
בפסח יש כזה דבר שנקרא שמן אגוזים [לפי דעתי זה הכי טוב מכל מה שהצעת היות ושמן זית לא מומלץ לטיגון]
אנחנו במשפחה קוראים לו "שמן יהלומים" [מעל 30 שקל לבקבוק בסדר גודל של שמן קנולה\סויה...] _________________ "...אמור מעט ועשה הרבה; " |
|
חזור למעלה |
|
|
GreenFrog משתמש עם עתיד
הצטרף בתאריך: 25/04/2007 ב- 13:48:37 הודעות: 270 מיקום: ירושלים
|
נשלח: 23/08/2007 ב- 01:57:22 כותרת הודעה: |
|
|
וואו, השיחה הזו קצת גלשה לנושא אוכל בריא, אבל זה בסדר כי יש צמחונים בגלל שיקולים בריאותיים.
לגבי B12, למיטב ידיעתי זוהי בעצם משפחה של ויטמינים. אני לא יודע אילו מהם יש רק בבעלי חיים, אבל בוודאות צורכים את חלקם לפחות מגרעינים צמחים וירקות.
Dombi - בוודאות צריכת יתר של בשר זה דבר מאוד לא בריא ומקשה על תפקוד הלב. יכול מאוד להיות (לא ראיתי מחקרים מקיפים) שאכילת בשר בכמויות מבוקרות אפילו מועילה לגוף. אלוהים נראה לי יותר מבין בזה ממני.
ועוד משהו מבחינת הבריאות שלא דיברו עליו הם שומני האומגה 3 שנמצאים בדגים טריים ובפשתן. מחקרים מצביעים על כך שהוא עוזר למנוע סרטן, מחלות לב, לידות מוקדמות, מחזק את המערכת החיסונית, ואולי אפילו תורם להתפתחות ילדים אוטיסטים. אבל צריך להזהר לא להפריז באכילת דגים בגלל שזה יכול לגרום להרעלת כספית (עוד תוצר של העולם המתקדם שלנו). _________________ One wonders whether the wether can weather the weather |
|
חזור למעלה |
|
|
holst מנהל אתר
הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 14:39:03 הודעות: 2869 מיקום: המבורג
|
נשלח: 23/08/2007 ב- 09:59:25 כותרת הודעה: |
|
|
ויטמין B-12 הוא ויטמין שמקורו באדמה. ומאחר שכל המזון הצמחי שאנחנו אוכלים הוא סטרילי, אין שאריות של הויטמין בפירות ובירקות (כמעט. הוא נמצא בכמויות קטנות). הויטמין נמצא בבשר בגלל שהחיות שמהן מגיע הבשר לא חיות בתנאים סטריליים בלשון המעטה. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Powered by phpBBHeb © 2002 phpBBHeb
|