עמוד ראשי הקונסרבטוריון הוירטואלי
The Virtual Conservatory
 
 ביתבית   שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   StatisticsStatistics   הרשמההרשמה 
 כרטיס אישיכרטיס אישי   התחבר כדי לבדוק מסרים אישייםהתחבר כדי לבדוק מסרים אישיים   התחברהתחבר 

על אלכסנדר גלזונוב

 
שליחת הודעה חדשה   תגובה להודעה    עמוד ראשי -> קלאסיקה ורומנטיקה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
holst
מנהל אתר
מנהל אתר


הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 14:39:03
הודעות: 2869
מיקום: המבורג

הודעהנשלח: 21/05/2005 ב- 21:46:35    כותרת הודעה: על אלכסנדר גלזונוב תגובה עם ציטוט

~~אלכסנדר גלזונוב~~
(1865-1936)
Alexander Glazounov

גלזונוב הוא מן המלחינים הבולטים ברוסיה של סוף המאה ה-19, ותחילת המאה ה-20. גלזונוב לא נמנה עם מלחיני החמישיה הרוסית, וגם לא היה שייך לאסכולת הקומפוזיציה שלהם. הוא נחשב ליותר "מערבי", פחות חוקר את המוסיקה העממית, את המוסיקה של מזרח אסיה (כמו בורודין למשל).
למרות זאת, גלזונוב הוא שסיים את האופרה של בורודין "הנסיך איגור", וכן תזמר את הסימפוניה השלישית שלו, שבורודין לא הספיק לסיים, מחמת מותו...
מה שמאוד בולט לטובה אצל גלזונוב הוא התזמור היפהפה. מעטים המלחינים שמצליחים להעביר תחושות והתרשמויות ע"י התזמור בלבד. גלזונוב עושה זאת מצוין. לשם כך מומלץ מאוד להקשיב לבלט שכתב, "העונות", ובו כל חלק מתאר עונה שונה (מן הסתם...). מן הצבעים של התזמורת ניתן ממש להרגיש את ההתרשמות ממזג האויר. את הקור שבערבה הרוסית, שמתואר בצורה מאוד רגישה, אך אמינה.
המוסיקה של גלזונוב מרתקת בעיקר בטיפול החומרים מעין-מלנכוליים, לא אמוציונליים מאוד, לא קרירים, נושאים פסטורליים מלבבים. ניתן גם לשים לב לשימוש הרב בכלי נשיפה, ובעיקר בחליל, אך גם הרבה בקלרינט.

מוסיקה הוא החל ללמוד דווקא על רימסקי קורסקוב, אחד המלחינים שמזוהים ביותר עם אסכולת החמישיה. מגיל צעיר מאוד הוא הבחין בכשרונו ואמר במכתב להוריו "סשה הוא ילד חביב עם עיינים נפלאות, שמנגן בפסנתר דיי בגמלוניות... לאחר כמה שיעורי הרמוניה עברנו מייד לקונטרהפונקט, אותו למד בשקידה...". בגיל שש-עשרה כבר כתב גלזונוב את הסימפוניה הראשונה, עליה ניצח בלאקירב. בבשנת 1899 הוא כבר הצטרף לקונסרבטוריון בסנט-פטרסבורג, אותו עתיד היה לנהל.
במהלך שנות חייו כתב גלזונוב 9 סימפוניות, ואלו היצירות המוכרות ביותר שלו. מומלץ במיוחד להקשיב לחמישית ולשמינית, שם סיגנונו מתבלט מאוד. הפרק השני של הסימפוניה החמישית יפהפה, והוא ממש קונצ'רטו לחליל... קורץ כמו כן, גם הוא נוגע בקללה, שהביאה למותו לאחר שכתב את הסימפוניה התשיעית והאחרונה שלו.

במהלך המהפכה של 1905 פוטר רימסקי קורסקוב מן הקונסרבטוריון. לאות מחאה התפטר גם גלזונוב, אך חזר כעבור זמן מה שאחר שהעניינים הסתדרו, ומונה להיות מנהל המוסד החשוב. שם גם לימד קומפוזיטורים צעירים ביניהם גם את פרוקופייב. בשנת 1928 עזב את רוסיה, והוא מת בפריס בשנת 1936. באותה שנה כתב את הקונצ'רטו לסקסופון, שהיה אז כלי בן 70-80 שנים בערך, בעצם, לא חדש כל כך...


גלזונוב.

עד השבוע הבא, להתראות!
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
הצג הודעות קודמות:   
שליחת הודעה חדשה   תגובה להודעה    עמוד ראשי -> קלאסיקה ורומנטיקה כל הזמנים הם שעון ישראל (GMT + שעתיים)
עמוד 1 מתוך 1

 
עבור:  
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה
אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Powered by phpBBHeb © 2002 phpBBHeb