עמוד ראשי הקונסרבטוריון הוירטואלי
The Virtual Conservatory

ביתבית   שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   StatisticsStatistics   הרשמההרשמה 
 כרטיס אישיכרטיס אישי   התחבר כדי לבדוק מסרים אישייםהתחבר כדי לבדוק מסרים אישיים   התחברהתחבר 

היצירות שלכם בקלאסיקה וברומנטיקה!!!!

שליחת הודעה חדשה   תגובה להודעה    עמוד ראשי -> קלאסיקה ורומנטיקה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
עידו
משתמש על
משתמש על

הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 12:42:33

הודעהנשלח: 23/04/2004 ב- 19:00:25    כותרת הודעה: היצירות שלכם בקלאסיקה וברומנטיקה!!!! תגובה עם ציטוט

כל בנאדם... הרוצה להציג יצירה מהתקופה הקלאסית או הרומנטית שנגעה בו... שעיניינה אותו... ושיש לו מה לספר עליה... אז בבקשה!!!!

אני אתחיל...
עם דבוז'אק.... סימפוניה מס' 9 "מן העולם החדש"....
זו אחת היצירות האהובות עליי בכלל....
יצירה מופלאה לדעתי.... ועכשיו על היצירה!!
קודם כל.. שמה.... למה בעצם הסימפוניה נקראת "מן העולם החדש"....
הסיבה לכך היא שדבוז'אק עזב את ארץ מולדתו... ונסע לארצות הברית.... ושם... הוא גילה עולם חדש... עולם שלא הכירו.... עולם הקידמה לעומת אירופה.... השונה כלכך.....
היצירה עצמה... כמו רוב הסימפונית מורכבת מ4 פרקים.....
דבוז'אק תיזמר את היצירה נפלא.... והיא נשמעת פשוט מעולה....
היצירה כתובה לתזמורת רחבת היקף.... וניתן וצריך לציין שהדגש בא בעיקר על הבראסים... שחוגגים בסימפוניה זו.... אז... כמובן ניתן לציין את הסולו המוכר של הקרנות מהפרק הראשון.. הפשוט גאוני.... הפרק מתחיל רגוע מאוד בכינורות... במן פתיחה... ועד לנושא הראשון בקרנות.. שמכניס את הכל למתח אחד גדול....
הפרק השני... הפרק שבעצם כל ילד קטן מכיר.... מנוגן נפלא על ידי.. הקרן האנגלית....
ובעצם למה בחר דבוז'אק בקרן האנגלית ולא באבוב?? דבוז'אק חיפש צליל עדין יותר... רחב יותר... פחות חודרני.... צליל אוהב.... אז למה לא את הקלרנית??.... סביר להניח שהוא חיפש צבע אחר....
הפרק הזה הוא פשוט מתנה מאלוהים..... פשוט פרק מפיל...
הפרק השלישי הוא פרק קליל וחמוד....... אין לי ממש מה לומר עליו....
הפרק הרביעי.. הוא חתיכת פינלה....... פתיחה מבריקה לפרק עם הכינורות.... ועד לנושא המדהים בטרומבונים.... בפרק משולבים גם מקצבים של ריקוד "הורה"... סגנון ים תיכוני קצת.. ניתן לומר....
והפרק מסתיים בתרועה גדולה.......
בכל מקרה.... אני ממליץ בחום רב ללכת לישמוע.........

שתפו אותי ביצירות שלכם...... מה מיוחד בהן... מה אתם אוהבים בהן......
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
Dombi
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 15:42:43

הודעהנשלח: 25/04/2004 ב- 00:22:18    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

אתה יודע מה? אני אמשיך בנושא דבוז'ק ואדבר על "ה"יצירה לדעתי של דבוז'ק ושפרסמה אותו מאוד בעולם המוזיקה: אני מדבר על הקונצ'רטו לצ'לו!!

קונצ'רטו בסי מינור... בשלושה פרקים כנהוג למבנה הקונצ'רטו!!
פרק ראשון, אלגרו, שהנושא הראשון של הפרק והמינורי נפתח עם הקלרינט ולאחר מכן עם החליל.... כשהשיא של נושא התזמורת הם הכינורות!!!
לאחר מכן מגיע גם הנושא היותר רומנטי והמז'ורי בשיא הדרן...
אח"כ מגיע מעבר קל בשביל כניסת הצ'לו...

ואז הצ'לו נכנס, במין סולו על הנושא כשרק הוא מנגן את זה... אולי קצת ברקע יש את הכלי הנשיפה!!
הצ'לו ממשיך בנגינה כאשר כל הזמן המנגינה הראשונית צצה ברקע המון פעמים... הנגינה בשלב הזה של הצ'לו פשוט סוחפת, ואז גם הוא מגיע לנושא המז'ורי... שמזכיר לנו למה דבוז'ק הוא רומנטי מין השורה!!!
ואז אחרי כמה דקות נפלאות של נגינה התזמורת סוגרת חלק ראשון מהפרק עם הנושא כשתרועות חצורה ברקע...
קטע מעבר של התזמורת ומנוחה לצ'לו.... ואז מגיע דואו של הצ'לו עם החליל. פשוט קטע שמפיל אותי מהכיסא כל פעם!! נפתח בנושא העיקרי, אבל הרבה יותר איטי ודרמטי!!!
והחליל שמחדש לנו נושא אחר כאשר הצ'לו מתפאר בחלקי שש עשרה...
ואז בסיום הקטע המינורי הזה... כולם חוזרים לרגע השיא של הפרק, שהוא לא הנושא הראשון אלא דווקא הנושא המז'ורי במין מנגינת ניצחון!!
אבל מי שמסיים את הפרק הארוך הזה (שאגב השני האחרים לא פחות ארוכים..) הוא נושא ההתחלה בתרועה מרהיבה של הברס הנמוך...

הפרק השני... רגוע הרבה יותר, אדג'יו קליל ונחמד!! ומי אם לא מתחיל את הפרק... הקלרינט!!!
נושא שקט ביותר כנהוג לפרק אמצעי.... רק שזה לא נמשך כל הזמן ככה!!!
באמצע הפרק מגיע קטע יותר מהיר שנפתח בתרועה רועשת של החצוצרות והברס... מין זעזוע עמוק לתזמורת... ואז הצ'לו פותח עם נושא שיפיל אותך עוד פעם מהכיסא!!
אבל הנושא הזה מזכיר לך הרבה מהפרק מהקודם... הרבה מעברים נשמעים אותו דבר!! (שזה אגב משהו שחזור על עצמו הרבה ביצירה... מין קטע שגורם לפרקים להיות קשורים אחד בשני!!)
עד שהקרנות מפסיקות את הכל וחוזרות לנושא ההתחלתי בסולו מדהים...
והפרק נגמר ממש ברוגע שאפשר להירדם ממנו!!!

אבל להתעורר.. עוד לא הגענו לפרק המסיים... פינלה!!
פרק שנפתח עם הקדמה של התזמורת כאשר את הנושא האמיתי פותח אך ורק הצ'לו שאחריו באים הכינורות... נושא מאוד מפורסם ומאוד סוחף!!!
בתוך הפרק הזה צצות גם כל מיני מנגינות קטנות שעושות פרק אחד פשוט מופתי!!!
ואגב כמו שאמרתי... עוד כמה נושאים שמזכירים את הפרקים הקודמיםחוזרים ונזכרים לנו עד סוף היצירה....
אבל לאט לאט הכל יורד.. הסולו נעלם לאיטו, נראה כמעט כאילו הסולו מת... עד שהוא בכלל נגוז וכל היצירה נגמרת בדיסוננס מוזר של הכינורות ותרועה של הברס!!

זה הכל בקשר ליצירה הזאת... מקווה שאהבתםא ת מה שקראתם!!

צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי שלח דואל MSN Messenger
ליסט
משתמש באימונים
משתמש באימונים

הצטרף בתאריך: 17/04/2004 ב- 17:16:34

הודעהנשלח: 27/04/2004 ב- 18:13:41    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

בנושא דבוז'אק -
גם חבר שלי מאוד המליץ לי על היצירה הזו (התשיעית) והוא גם אמר לי שמבצעים אותה ביוני בהיכל התרבות, (ואנחנו מתכוונים ללכת)

אני לא מכיר אותה כלל ואשמח אם מישהו יוכל לתת קישור ליצירה המבוקשת הזו.

תודה רבה,

ליסט.
חזור למעלה
God
מנהל
מנהל

הצטרף בתאריך: 09/04/2004 ב- 13:56:07

הודעהנשלח: 29/04/2004 ב- 09:05:52    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

מבצעים אותה ביוני בהיכל התרבות?

אתה יכול להוסיף פרטים בבקשה? - מי מבצע, מתי, כמה זה עולה, ודברים מהסגנון הזה..

ליסט
משתמש באימונים
משתמש באימונים

הצטרף בתאריך: 17/04/2004 ב- 17:16:34

הודעהנשלח: 05/05/2004 ב- 06:22:13    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

כנס ל
http://www.ipo.co.il/list/list_heb.asp

כתוב שם שזה ב 10-14/6 .

וכמו כן שאר פרטי הקונצרט
חזור למעלה
הצג הודעות קודמות:   
שליחת הודעה חדשה   תגובה להודעה    עמוד ראשי -> קלאסיקה ורומנטיקה כל הזמנים הם שעון ישראל (GMT + שעתיים)
עמוד 1 מתוך 1

עבור:  
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה
אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum